Сторінки

24 листопада 2014 р.

Людині потрібна людина (1)

Кожен в житті здатний на подвиги. Окремі вчинки даються різними зусиллями та різною ціною. Ніхто не здатний відчути пророблене як ти сам, навіть найпростіше...




Невідомо те, на що здатні ті, які вірять, ті, яким є на кого сподіватися, ті,  в яких вірять і вселяють надію на майбутнє.

Ми самі не знаємо на що здатні, поки поруч не знайдемо підтримку, ті незвідані речі, буває, так і залишаються у планах, поки не повіримо в те, на що сподіваємося десь у глибині душі!


Не вірити у власні сили - проблема страху, який у нашому житті посідає перше місце. Він рухає нашими вчинками: 



- дитяча відвага із часом забувається, вона переростає у страх, який боїмося визнати, говорячи - не можу, не знаю, не хочу...

Дитячий вишкільний табір. Смуга перешкод. Із віком ми боїмося робити те, на що здатні діти. Вони не думають про наслідки. 
Не дарма в українській мові синонімами є слова "відвага " і "молодецтво". У цих світлих головах не закладено штампу, який засвідчує наслідки. Вони пробують що разу скільки є сил, знову і знову, набиваючи синців на колінах, та досягають своєї мети.
Високо нахилене дерево, ну може 1,5 метри над землею, так, це не дуже високо, та це так здається поки ти стоїш збоку і спостерігаєш, поки ти не маєш по ньому пройти під крутим кутом із верху в низ. Тільки но ти опиняєшся там , так би мовити вершині цієї споруди, ти думаєш - я це не можу, бо впаду. У тебе відсутня віра в себе, та якщо знайдеться людина, яка допоможе тобі пройти, чи навіть просто показати, що ти це можеш, то наступну спробу такого ж вчинку ти можеш зробити сам. Ти знаєш, що твої можливості на цьому не завершуються. Тепер ти вже знаєш, що там тебе очікує не щось нереальне, а цілком тобі під силу завдання! 
Так, саме так, дякую, другу за проходження смуги перешкод на Легенді УПА, якби не він, табір так би і завершився для мене волонтерством на кухні! :)


- ще одним прикладом підтримки можна вважати тих хлопців, які допомагають стрибати із висотки (роуп-джампінг). Найбільше хвали в стрибку, ну звичайно після того, хто наважився, заслуговує той, чи та, яка допомагає підійти до краю, тримаючи тебе за руку, бо не завжди вистачає духу це зробити самому (: через них проходило немало людей, вони вже без упередження можуть сказати скільки відваги у відчайдухах! :)  це можна побачити на кожній вилазці, яку роблять на тракті чи у будь якій іншій місцині, де збираються джампери.



Підтримка це те, завдяки чому ми набуваємо впевненості в собі, бо в нас вірять, на нас надіються. 



Фільм "Прислуга", мабуть переглянула б не у найближчий час, та прочитавши відгук однієї дівчини-психолога, подумала, а чому б і ні?!






стати вільним не так просто, держави, нації йдуть до цього століттями та досягають цього швидше, коли є єдність, коли видно ціль, коли бачиш за що воюєш!



...

Немає коментарів:

Дописати коментар