Сторінки

15 січня 2015 р.

Дружба, яка вона є?!





Людина - незвідане джерело енергії та натхнення!
Людина - супутник у мандрівці під назвою життя.

Кожного дня ми зустрічаємо людей, всі - різні, непередбачувані, із своєю думкою про навколишнє. Ми будуємо відносини, які випробовуються подіями та часом.
 До таких взаємин можна сміливо відносити дружбу. 


Дружба - це слово, яке поєднує в собі багато інших. Серед них можна відшукати слова: любов, вірність, посмішка, підтримка, віра, надія, брат, сестра, мама, тато, допомога, обійми, свято, повага, почуття, допомога, поцілунок, танець, радість, побачення, рівність, хлопець, дівчина ... Кожен розуміє її по своєму, та кожен правий. Якщо задуматися, - це щось глибше, ніж здається на перший погляд, це те, що заворожує і змушує згадувати ті моменти, які пройшли разом. Ті, де розраховувати вже не було на кого, а підтримка зробила своє, ми стали сильніші, витриваліші, здобули собі досвід, так би мовити броню, яка захищатиме чи грітиме ще не одного разу.

Друг – це крапля води посеред пустелі. Друг – це подих вітру спекотного літнього дня. Друг – це мить радості в хвилини відчаю. Друг – це взаємопідтримка, опора, порадник, брат чи сестра. Дружба – це те найцінніше, що ми маємо в житті. Дружба береже нас від самотності та гартує в хвилини невдач. Дружба – це найцінніший скарб в житті людини, який єднає батьків і дітей, закоханих, приятелів. 

Тетяна Денькович

Кожен пам'ятає, мабуть, як все розпочиналося, як потім, впродовж довгого часу творили свої історії. Повертатися у які можна щоднини за духом опори. Дружба залежить від тих речей, якими ми готові пожертвувати,  а тоді вже просити навзаєм. 

Один з найкращих способiв для того, що мати друга, - це бути другом. Така iстина є вiдома багатьом, i вже не один раз застосовувалася впродовж вiкiв. Зрештою ж, друг  - це та людина, перед якою ми здатнi думати вголос, i вiдкритися повнiстю. Це - дар, або вогонь, вiдповiдно до точок зору, а також спосiб бути дійсним собою, жити вiльно i вiдкритися для iншої людини. А також, - це самопожертва. Це життя, що поєднується з iншим життям, i воля, тверда воля i намагання рости i розвиватися удвох. Тiльки справжня дружба здатна спричинити запалення сердець, розповсюдженню щиростi та щастя, а також запалення свiту навколо у тихiй волi до покращення себе i людей.
Kоли в тебе є справжнi друзi, твої надiї отримають форму. 
Роман Коваль
Друга мати можна вже із народження. Ми, буває, не помічаємо їх. Та вони завжди поряд і ми залишимося для них тими малятками, яких потрібно навчити всього, що вони знають самі, оберігаючи від незгод та бажаючи добра і злагоди. Вони наша опора і перші друзі, яких ми не вибираємо. Галинка Дреєва правильно зауважує, що "про поняття дружби ми дізнаємося ще із дитинства, від найкращих для нас друзів - батьків." 
Ці відносини побудовані на самовіддачі, ніхто не очікує у відповідь чогось більшого. Саме із них вчимося будувати наступні. Від "першої дружби" залежить все життя. Те чого навчать, те, що вкладуть у ці маленькі, безстрашні та цікаві головки залишиться на майбутнє. Діти завжди щирі, але тим самим і жорстокі, вони здебільшого, ще не задумуються над своїми вчинками. Це добре помітно у ситуації, коли у дитячому колективі з'являється "новенький" малюк. Малечі не завжди комфортно в нових стінах, серед інших таких як він, де вже сформовані міні -колективи. В таких ситуаціях багато залежить від вже згаданих вище "перших друзів". Вони просто повинні допомогти адаптуватися! 

Є нам 5 чи 15, друзі набуваються ще легко, ми дружимо як не з одними - то з іншими, ми легко сходимося з людьми. Бувають ситуації, після яких кількість наших, так званих, друзів зменшується, немов крізь сито сіяли... та треба дякувати таким ситуаціям, після них ми залишаємося побратимами вже на роки. Час - чинник, який випробовує всіх, вже не зважаючи бачимося ми щодня, чи зідзвонюємося раз на тиждень, ми завжди знайдемо спільні теми для розмов! :)
Для мене друг це коли можна не бачитись кілька тижнів, але все одно зустрівшись зрозуміти один одного з пів слова, коли можна поговорити відкрито і розказати мінуси кожного, ну звичайно допоможе у потребі, а це впевненість що є на кого покластись.
Славік Чикота
Кого ми уявляємо собі при звучанні шести букв алфавіту ( Д - Р - У - Ж - Б - А ) залежить вже тільки від нас. Адже ми відчуваємо їх, а не бачимо, бо як казав класик - "найголовнішого очима не побачиш, потрібно, бачити серцем!"
Знаєш, коли говориш слово «дружба» в мене у свідомості спливає образ буквально трьох людей. І коли цей образ і слово поєднати, дружба перестає бути порожнім звуком, тоді вона наповнюється змістом. Отримує почуття прив’язаності, поваги, вдячності. Ці люди зробили мене таким, яким я є. Вони були, вони є тим різцем митця, що формують з мене повноцінну особистість. Тому скажу, що дружба – це перш за все відповідальність. Не в розумінні, що ти повинен відповідати якимось параметрам чи критеріям, а в знанні того, що ти важливий супутник чиєїсь планети. В мене до тепер у пам’яті викарбувані слова з «Маленького принца»: «Ми відповідальні за тих, кого приручили». І це є самим важливим у дружбі.
Сергій Гой 
Другом бути треба вміти, тому, не потрібно втрачати рідних! Потрібно вчитися слухати кожного, навіть, коли говорить тишина ...  Нехай гордість не буде такою високою, щоб втрати спричинені нею залишали порожнє місце ... 
Дружба - це коли є з ким помовчати :)
Марічка Денис 
Хтось з відомих людей сказав, що розмова між людьми - то симпатія, а от якщо їм є про що помовчати - це справжня дружба... а помовчати можна багацько про що: про сум і біль, про радість і щирість, про теплу долоньку і про змерзлий чай, про закинуті речі у шухляді і про сни, які дивацьки приходять до тебе з коханим персонажем мрій... .я думаю, це дуже важливо. якби ж більше людей могли розділити ці відчуття...
Марійка Мельник
Дружба між людьми буває різною, і між протилежними особистостями, як і між статями вона існує! Правда, дехто в неї не вірить, та саме з неї все починається, вона є тим почуттям, яке дає дорогу більшому і сильнішому! Вірте в чудо і воно станеться! 

Дружба - це тоді коли ти з , а не осторонь,
Дружба - це коли і у вогонь і воду, 
Дружба - це коли і крізь дощ і крізь сніг,
Дружба - це коли слова "а пам'ятаєш?" зменшують кілометри відстані і місяці життя по різних сторонах світу!!!



п.с. Не лінуйтеся написати, не чекайте на online, а наберіть номер, бо ті люди вже частинка вас, вони бережуть вашу частинку із собою, Ви живете в них, а вони у вас!!!

не зважаючи на слова, які, можливо ранили, ви знайдете те, що важливіше, те що тримає вас на цьому світі, це щось глибше, те, що не має, а може і не потребує пояснень!
не зволікайте, бо мить - незнана, а повороти долі незвідані ...

Немає коментарів:

Дописати коментар