Сторінки

28 березня 2016 р.

творчість ... вона доступна кожному

папір, фарби, пензлі, трохи натхнення, бажання, терпіння та часу - ось і маємо щось пов'язане з мистецтвом, трохи примітивним, та все таки, зробленим особисто :)
ми завжди прагнемо до красивого, а як щодо того, щоб створювати його самому?!

Мистецтво, як таке, на сьогодні - це поєднання непоєднуваних речей. Тут достатньо креативних думок та вмілих рук, які єднають все у єдине.

Курс акварельного живопису, на який хотіла потрапити, від Художньої школи набирали учнів із грудня 2015, цей набір вони здійснили швидко - на початку січня усі місця були зайняті. Наступний набір відбувався на лютий-березень 2016. Зареєструвалась, не маючи жодних навиків малювання, хоча із опису події у ФБ, він не був потрібен. уже згодом зрозуміла , що малювати - зовсім не вмію... порівнюючи свої роботи (хоча це важко назвати чимось достойним уваги) із роботами інших учасниць, була трохи розчарована собою. Та обдумавши все - вирішила, я ж прийшла сюди чогось навчитися, нехай це буде перший крок, у роботі з фарбами, у нанесенні яких на папір і виникало найбільше проблем.

перші заняття - як такі: це як змішувати фарби, як поділяються кольори, як робити мазки аквареллю, з якої сторони починати підходити до процесу. 
Основними тезами можна назвати: від великого до маленького, від світлого до темного, акварель, коли висихає - світліє, тому потрібно давати яскравіших барв.

Одним із наступних завдань - це ази Рисунку-Гризайлю, малюнку одного кольору тільки різного насичення.
І раніше бачила схематично з чого починати малювати, круги-лінії, ніби два порухи олівцем - і виходить кролик, чи два овали і декілька ліній - ось і маєш конячку... а скільки мемів відносно цього зроблено... хоча, як виявилося, все саме так і є, просто етап перетворення кругів і ліній в щось природне, до чого звикло око - набагато довший, і тут потрібні практика, терпіння і витримка, щоб енну кількість разів підправляти лише одну лінію, і досягати результату. :)

Згодом ще були натюрморт, пейзаж, малюнок по мокрому (цікаво, але треба повправлятися, хоча, у всьому треба практики! :)), зображення тварин і останнє заняття - щось для себе, щось, що тобі до вподоби і є бажання втілити його самому :)

Поділюся відображеннями лише деякими зі своїх перших свідомих кроків у цьому напрямку, так, вони далекі від ідеалу, та, кому він потрібен?! - хочеться справжнього і щирого! :) 
... хоча, мабуть, лукавлю, завжди є бажання прагнути кращого.


Дякую Оксані, яка намагалася направити у правильному руслі починання в акварелі, а всім хто був на заняттях та творив поруч - за гарну компанію, та разом проведений час!

Організувати свій час та місце, щоб творити - буває складно, а тут все поєднано, є атмосфера, натхнення і ніщо не відволікає - повністю занурюєшся у процес пензля і фарби. 
Живопис не надто важкий для того, хто знає мало, але для того хто знає багато, справа виглядає зовсім по-іншому.
 Едгар Дега

Словами цієї людини можна відобразити половину, якщо не всі процеси, які відбуваються на Землі, тому пізнаваймо світ навколо себе, і відкриваймо, себе для світу із нової сторони! :)

1 коментар: